Rømningsveier ved brann

Svalganger og trappehus er rømningsveier ved brann.

Dersom brannalarmen går må du umiddelbart forlate leiligheten til oppmøtested ved gjesteparkeringen. Heisene må ikke benyttes ved brannalarm.  Heisene sendes automatisk bli ført til utgangsetasjen før dørene åpnes.  Heisene kan ikke startes igjen før situasjonen er normalisert.

Siden svalgangene er rømningsveier er det ikke lov å oppbevare løse gjenstander der.  Dette gjelder uansett størrelse. Eksempler på dette er sykler, akebrett, ski, lykter, blomsterkrukker med mer.  Ved en brann hvor lyset går, og det er kraftig røykutvikling, kan beboerne snuble i disse gjenstandene.  I verste fall finner man ikke veien bort fra brannstedet.

Du kan gjerne pynte utenfor døren din, men da må dette henges opp på veggen.

Styret og vaktmester vil fjerne og kassere gjenstander som blir funnet i rømningsveiene.  Andelseieren vil også motta skriftlig advarsel.  Ved flere advarsler vil styret kunne si opp boretten, som i praksis medfører at du må flytte.

Dersom det går liv tapt i en brann, og det viser seg at rømningsveien var blokkert kan den ansvarlige som har satt gjenstandene i rømningsveien bli strafferettslig forfulgt.

Posted in Info din leilighet, Info fellesområde and tagged , , .