Utvendig solskjerming

Om sommeren kan det fort bli for varmt i leilighetene, og det vil ikke hjelpe om du har gardiner eller persienner innvendig.
For å stoppe varmen på utsiden kan du montere utvendig solskjerming til leiligheten.

Solsteik på stuevinduet vil kunne tilsvare en varmeovn på mellom 6000 og 8000 watt (avhengig av størrelse) på solfylte dager.

Det er gjort forarbeider i fasaden, og det er montert solskjerming i en del leiligheter.

For at borettslaget skal ivareta en enhetlig fasade har borettslaget valgt Haveland AS som leverandør for utvendig solskjerming.  Det utvalgte produktet heter Screen, og minner om en utvendig rullegardin.  Duken som benyttes er perforert slik at noe lys slipper inn, men varmen stenges ute.  Fargen på duken er bestemt av styret, og den er mørk grå for å kunne passe med fargene som ellers er brukt i borettslaget.  Løsningen kan leveres med automatikk som styrer solskjermingen i henhold til sol, temperatur og vind.  Solskjermen kan også betjenes manuelt med en fjernkontroll.

Dersom du ønsker å bestille må du selv ta kontakt med Haveland AS for å innhente priser.  Haveland markedsfører seg også under navnet Vental.  Du må selv dekke alle kostnader med installasjon og fremtidig vedlikehold.  Normalt benyttes lift ved montering, men stillas kan også benyttes enkelte steder.

Kontaktinformasjon finner du her:

http://www.haveland.no/

http://www.vental.no/forsiden.aspx

Les mer om screen fra Vental her:

http://www.vental.no/c-58-Screen.aspx

 

Posted in Leiligheter, Teknisk info and tagged , , , , , , .